Lasersko uklanjanje kurijeg oka

Nokti

Kurije oko je zadebljanje sa centralnim korenčićem, koje je na dodir osetljivo a ako se ne otkloni na vreme i veoma bolno. Kurije oko nastaje kao posledica tesne obuće ili dugog stajanja u neudobnoj obući. Kada stopalo konstantno trpi pritisak naš centralni nervni sistem reaguje na bol i njegov odbrambeni mehanizam ubrzano stvara nove celije, kako bi zaštitio taj deo.

Načini uklanjanja kurijeg oka

Sredstvom za uklanjanje kurijeg oka na bazi salicilne kiseline koje razmekšava i dovedi do ljušćenja orožalog sloja kože. U kućnim uslovima nepažljivom upotrebom možete oštetiti i okolno tkivo što stvara dodatne probleme. Ovo vam ne preporučujemo.

Medicinski pedikir stručno odrađen veoma uspešno rešava problem kurijeg oka. Pomoću hirurškog skalpera pažljivo se odstrani koren i zadebljanje sve do zdravog tkiva. Odmah se oseti olakšanje. U većini slučajeva ako se kurije oko javilo prvi put, nakon eliminisanja uzročnika (novih cipela npr.) moguće je da se on više nikada ne pojavi.

Medjutim problem nastaje ako nakon izvesnog vremena klijent dođe sa istim problemom, na istom mestu. To je znak da obuća nije jedini uzročnik i da postoji još neki kao što su oticanje nogu, deformitet stopala, čukljevi koji guraju prste i dovode do konstatnog pritiska itd.

Lasersko uklanjanje kurijeg oka je jedini pouzdan metod u tom slučaju. Laserom se uklanja koren kurijeg oka bez oštećenja okolnog tkiva. Nakon pedikira nanosi se anestezija potom se uklanja kurije oko. Ostaje krasta 10-14 dana.

Ovo je vrlo komforna metoda koja se sve vise koristi. Bezbolna je i sigurna pa umesto skalpera, laserom i sa anestezijom uklanja se kurije oko čak i kada se prvi put pojavi.

Претходни чланак
Lasersko uklanjanje gljivica
Следећи чланак
Uklanjanje pega i fleka laserom
Нема резултата.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed