Nadogradnja noktiju

Nokti

Vrlo često i uz mnogo napora, pokušavamo da svoje nokte pustimo da izrastu do željene dužine. Da li zbog genetski slabih noktiju, trenutnog nedostatka nekog vitamina, ili prirode posla kojim se bavimo, to nam često ne polazi za rukom.

Rešenje ovog problema je nadogradnja gel- tehnikom. U zavisnosti od kvaliteta vaše nokatne ploče i brzine rasta nokta, oni će izgledati lepo u periodu od najmanje tri do četiri nedelje.

Klasična nadogradnja trofaznim sistemom (tipsa+gel)

Ako je nokat potpuno kratak, ovo je jedini način da se on nadogradi. Takođe je odličan način da se odviknete od grickanja noktiju. Nokatna ploča se pripremi, zalepi se tipsa, a preko ide gel. Ovom tehnikom se dobija veoma čvrst i postojan nokat. Kako vaš nokat raste, tako se i gel povlači. Na noktima se mogu odraditi frenč, lakiranje, razne aplikacije i cirkoni.

Izlivanje noktiju

Izlivanje noktiju je novija tehnika u odnosu na klasičnu nadogradnju. Kod ove tehnike, pomoću šablona i gela izliva se i produžava nokatna ploča. Dužina nokta je stvar izbora. Tehnika izlivanja deluje prirodnije, jer u postupku nema tipse, (plastičnog nokta). Za ovu trhniku nadogradnje, neophodno je imati minimalnu dužinu nokta, kako bi se šablon postavio i nokat izlio. Može se raditi u kombinaciji sa frenčom ili bez.

Ojačavanje prirodnih noktiju

Ako već imate željenu dužinu noktiju, i samo želite da ih ojačate, kako bi ih time sačuvali od pucanja, ovo je idealno rešenje. Na Vaš prirodni nokat, nanosi se gel koji se suši UV lampom kao kod nadogradnje. Kako Vaši nokti rastu, tako se gel povlači, ali nokti i dalje ostaju zaštićeni pri vrhu od pucanja. Nikako ne treba nasilno skidati gel, jer time možete oštetiti površinski sloj nokatne ploče. Gel se skine do najtanjeg sloja i tako se ostavi da zajedno sa noktom izraste.

uv

Trajni frenč na rukama

Trajni frenč na rukama se radi na Vašoj dužini nokta. Frenč je veoma elegantan i ide uz sve odevne kombinacije. Tehnikom gel nadogradnje dobijate frenč koji će stajati besprekorno bar tri do četiri nedelje.

Trajni frenč na nogama

Bilo da je u pitanju rekonstrukcija ostećene površine nokta ili jednostavno ulepšavanje stopala, oblikovanje veštačkih noktiju je neizostavno prilikom pedikir tretmana. Za primenu na noktima na nogama, najpogodniji je jednofazni gel. On je elastičan, a istovremeno noktu pruža izuzetnu zaštitu. Zahvaljujući svojoj elastičnosti, on omogućava prilagodjavanje uobičajenim pokretima stopala tokom hodanja. Ispravlja sve neravnine na površini nokta, čini ga glatkim i pravilnim, a ivice fino ispoliranim, tako da ne zapinju za odeću. Veštački slojevi na noktima ne samo da štite oštećene ili slabe nokte, već imaju i prednost iz estetskih razloga. Frenč sa gelom traje mnogo duže od klasičnog lakiranja.

Korekcija nadogradnje

Nakon određenog perioda, kada nokti izrastu, radi se korekcija nadogradnje. Bez obzira koja je tehnika primenjena, korekcija se izvodi na isti način. Nokti se skrate, skine se površinski sloj gela i popuni se novim gelom deo koji je izrastao, tako da se nastavlja sa nošenjem nadogradnje do sledeće korekcije.

Претходни чланак
Epilacija radio talasima
Следећи чланак
Korekcija obrva i trepavica
Нема резултата.