Pedikir Manikir

Nokti

Pedikir

Pedikir je sastavni deo higijene čoveka. Preporučuje se jednom mesečno. U sterilnu kadicu za pedikir rastvori se Gehwol so koja ima antimikozno i antiseptično dejstvo. Ona razmekšava zadebljanja na stopalu i locira deo koji treba skinuti. Posle dobro obrađene pete i stopala prelazi se na obradu noktiju i zanoktica. Nokti se ispoliraju, a zatim se uradi pilig stopala. Stopalo se izmasira i na kraju se radi lakiranje ili frenč.

Medicinski Pedikir

Medicinski pedikir podrazumeva pored odrađenog higijenskog tretmana i saniranje problema kao što su: kurije oči, urasli nokti, žuljevi, bradavice itd… Najčešći problem koji imamo su urasli nokti. Oni znaju da daju nesnosne bolove i poteškoće. U dugogodišnjoj praksi imali smo slučajeva urastanja čak i kod dece uzrasta tri godine. Jedno od češćih oboljenja noktiju je onychauxis, zadebljanje nokatne ploče koje nastaje kao posledica nošenja neadekvatne obuće. Tesna obuća vrši pritisak na nokat i dovodi do stvaranja keratinskih ćelija. Javlja se često udruženo sa gljivičnom infekcijom. Topla, mračna i vlažna sredina je idealna za nastanak gljivičnih oboljenja. Ta sredina je upravo naša cipela ili patika. Kod ovog vrlo neprijatnog problema, postupak lečenja je dugotrajan, ali uspešan. Uradi se higijenski pedikir, zatim se abrazivnim aparatom skine površinski sloj nokta, a potom se nastavlja sa terapijom kod kuće. Svakodnevno mazanje sredstvima kao što je KANSEN, KANESTEN, OBITIN i najnovijom RIPER olovkom, pokazalo se vrlo delotvornim. Ne treba odustajati od terapije.

Spa Pedikir

U tretmanu samog higijenskog pedikira, trudimo se da vam pružimo i deo SPA tretmana. U vodu se stavlja specijalna so, koja je vrlo prijatnog mirisa. Ona deluje opuštajuće na stopala, a pri tom ima i veoma bitnu ulogu u dezinfekciji i bržem razmekšavanju zadebljanja na petama. U tretman je uključen i pilig. Kad je SPA pedikir u pitanju, stavljamo pakovanje i radimo masažu stopala duže nego u toku klasičnog pedikira. Osećaj je poseban, dođite i uverite se!

Manikir

Kao i lice, ruke su prve na šta obratimo pažnju, kako kod sebe, tako i kod drugih.

Na žalost, štetni uticaji iz naše okoline, kao što su hladnoća ili razna hemijska sredstva koja se koriste u domaćinstvu, isušuju kožu ruku čineći je grubom i ispucalom.
Zato je važno sprovoditi tretman manikira barem jednom mesečno. Pored uobičajenog oblikovanja noktiju, poliranja nokatne ploče i sređivanja zanoktica, trudimo se da posvetimo pažnju i samoj nezi, pa tako u sklopu manikira obavezno radimo piling šake i masažu preparatima na bazi parafinskog ulja. U toku tretmana se koristi kadica za spa manikir koja greje vodu, poseduje hidromasažu i ozon, a na sredini kadice se nalaze infracrveni zraci i bioptron lampa koja refleksološki deluje na određene tačke dlana.

Na kraju ide estetski momenat lakiranja noktiju. Spektar boja koje koristimo je veoma raznolik. Sličice, aplikacije i cirkoni sa frenčom izgledaju vema lepo.

Spa Manikir

Podrazumeva ceo postupak klasičnog manikira, sa upotrebom kadice namenjene za spa manikir i potpune nege vaših ruku. Specijalnim clinerom se ruke očiste, a zatim se uradi pilig šake. Posle pilinga se stavlja maska i na kraju se radi masaža.

Parafinsko pakovanje ruku i stopala

Lekovito delovanje parafina je poznato kako u medicini , tako i u kozmetici. Parafin se koristi za hidriranje kože šake i stopala, a ima i prijatno toplotno delovanje na kosti i zglobove.

Preporučuje se kod ekcema, izrazito suve kože, grubih zanoktica, koje se brzo stvaraju i ispucalih peta. Da bi se produžio toplotni efekat parafina, šake i stopala se umotavaju u foliju i stavljaju u frotirske rukavice i čizme. Parafinsko pakovanje se drži 15 minuta, a zatim se nanosi hranljiva krema.

Ne može se koristiti kod otvorenih rana na koži.

U letnjem periodu se koristi hladan parafin, a u zimskom topao.

Претходни чланак
Anticelulit masaža
Следећи чланак
Uklanjanje kapilara i bradavica
Нема резултата.